Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Живко Господинов: Спартак е на смъртен одър!
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 02.10.2013Коментари (0)1389
©
"Това, което се случва в "Спартак" в момента, е трагедия." Това заяви за "Народно дело" един от двамата най-големи футболисти в историята на отбора Живко Господинов. "Спартак" е на смъртен одър, но аз мисля, че тези, които го управляват в последните години, направиха така, че да го унищожат. Те получиха имотите на клуба чрез СК "Спартак" АД, а не изпълниха основното предназначение на спортния комплекс - да издържа "Спартак". Тези, които са начело на клуба през последните години, ако имат морал, трябва да си тръгнат сами. Но докато го направят, да си изпълняват задълженията към отбора", допълни Жиката. Последният настоява договорът за спортния комплекс "Спартак" от самото му създаване да бъде изваден незабавно на светло: "Знае се, че когато е сключен, други хора са били в ОбС, но сега настоящият ОбС е длъжен да вземе отношение и ако установи, че от спортния комплекс не си изпълняват ангажиментите към "Спартак", земите му да бъдат извадени от комплекса и върнати на общината. Договорът трябва да стане публично достояние, защото разполагам с информация, че в спортния комплекс има конфликт на интереси."

Според Господинов футболистите били прави да спрат да тренират, защото полагат труд. "Те обаче сбъркаха, че пътуваха за Враца, тъй като достойнството им не струва 200 лева. Искам да им дам съвет - докато не си вземат всичко заработено и не получат ясни гаранции за редовни плащания занапред, да не правят компромиси. Смятам също, че футболистите не бяха прави, когато отидоха пред общината да протестират. Такъв позор никога не е имало..Ясно е, че бяха манипулирани, но първо трябваше да помислят, а после да действат. Защо не си потърсиха парите от този, с когото подписаха договори? С кмета ли преговаряха и подписваха контракти, за да търсят парите си от него? Кметът няма никаква вина за това, което става в "Спартак". Вината е единствено на тези, които го управляват в последните 3 години", каза още легендарният №10.

Жиката смята също, че ветераните на клуба са най-големите предатели. "Всички сме играли за "Спартак" и сме получили нещо материално и морално от него. Но когато трябваше да му помогнем, не го направихме. Преди години в акционерното дружество на истинския "Спартак" имаше ветерани. Да, бяха с малко акции, но защо мълчаха за дълговете, които нарастваха. Защо не дадоха публичност на това, което става с клуба ни? Сега къде е основаният през 2010-а инициативен комитет за спасението на "Спартак"? Докога шефът на ветераните Антон Фажев и сие ще си траят и няма да изразяват открито мнението си. Фажев е длъжен да обедини ветераните за каузата "Спартак", призова Господинов.

Относно това, че наскоро бе обявен за един от неправилните спартаклии, присъствали на срещата с кмета, Живко бе лаконичен: "Правилните поставиха въпроса за една заплата и премийка, а ние, неправилните - за генерално решаване на проблемите на клуба."


Още по темата: общо новини по темата: 277
30.05.2014
30.05.2014
30.05.2014
29.05.2014
28.05.2014
27.05.2014
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: