Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Молят кмета на Варна да спаси Спартак
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 06.06.2014Коментари (0)2613
©
Инициативният комитет за спасяването на Спартак Варна, създаден предимно от фенове и съмишленици на футболния клуб, се обърна към кмета на Община Варна и варненската общественост с открито писмо, което бе поместено в официалния сайт на клуба.

Ето и пълния текст на писмото:

"До
Кмета на община Варна
и варненската общественост

ОТКРИТО ПИСМО

Уважаеми г-н Портних,

Известно е, че с решение на Общински съвет Варна от 25.09.2006 г. се създаде "Спортен комплекс Спартак" АД. С това решение, на практика бяха прехвърлени общински имоти в частни фирма, с идеята да се развива търговска дейност и така да се издържа футболен клуб "Спартак" Варна. СК "Спартак" АД беше мажоритарен собственик на ПФК "Спартак" АД и като такъв имаше ангажимент към футболния клуб. От тогава - до сега, собствеността на СК "Спартак" се смени няколко пъти, като в този момент мажоритарен собственик е "Инжстрой Холдинг" с управител Пламен Стилиянов. ФК "Спартак" също бе трансформиран и пререгистриран от АД в Сдружение "ФК Спартак 1918".

По време на управлението на "Инжстрой", футболният клуб бе докаран до унизително положение, с натрупани значителни финансови задължения. Заради лошо стопанисване и нехайно отношение, напълно умишлено, спортната база се намира в окаяно състояние. Футболният терен не се поддържа според изискванията, а скоро ще бъде напълно унищожен, защото по-голямото количество вода от напоителната система е пренасочена към тенис-кортовете в комплекса. Разрушени са и редица спомагателни съоръжения. Всички приходи от търговската дейност са за "СК Спартак" АД, а най-големият абсурд е, че футболният клуб плаща наем на Спортния комплекс, за да използва стадион "Спартак". ФК "Спартак 1918" не разполага със собствена спортна база и това пречи да бъдат привлечени инвеститори, които да осигурят издръжката на клуба. При тези обстоятелства, има реална опасност футболният клуб, който е с над 95 годишна история да не съществува.

През тази година футболният клуб получи финансова помощ от Община Варна в размер на 200 000 лв. Благодарим на Вас и на Общинския съвет за тази безценна финансова подкрепа.

За да се разрешат дългосрочно проблемите на футболния клуб и да се спаси "Спартак 1918" Варна, ние, представителите на Инициативен комитет за спасяването на "Спартак", Ви молим:

1. С решение на Общински съвет, стадион "Спартак" и спортната зала, където се помещават съблекалните на футболистите, да бъдат отдадени безвъзмездно и безсрочно на ФК "Спартак 1918".

2. С решение на Общински съвет, ФК "Спартак 1918" да бъде заместен като ползвател на Спортен комплекс "Локомотив", където се подготвят отборите от детско-юношеската школа на футболния клуб, който в настоящия момент е отдаден за ползване на "Спортен комплекс Спартак" АД.

3. Да бъде приканен управителят на "Инжстрой Холдинг" Пламен Стилиянов да покрие натрупаните по време на неговото управление на ФК "Спартак 1918" финансови задължения, до края на 2013 г.

Предприемането на тези решения и действия касаят град Варна и неговите жители, спортната история на града и осигуряване на по-добро бъдеще на ФК "Спартак 1918"

Варна,
04.06.2014 г.


Инициативен комитет за спасяването на "Спартак"".


Още по темата: общо новини по темата: 225
10.03.2015
09.03.2015
09.03.2015
06.03.2015
02.03.2015
28.02.2015
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: