Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Димитър Трендафилов: След година-две никой няма да си спомня за Спартак
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 16.12.2014Коментари (0)2673
© studiodechev.com
"За пропадането на Спартак 1918 причините са много, но главните са две - отнемането на имотите на футболния клуб от Спортния комплекс и начинът на управление на самия футболен клуб. Всичко друго е следствие на тези две причини. Отделно, няма кой да поеме отговорност за случващото се в клуба от доста време вече. Собствениците използват имената на бивши футболисти, отклоняват вниманието от себе си и по този начин всичкият негативизъм се прехвърля върху някого, който, след като престане да бъде удобен, просто го сменят. С една дума, той е употребен.

Първо използваха Живко Господинов, който е най-успелият футболист в историята на Спартак. Мисията му беше да пази гърба им със своя авторитет след фалирането на стария клуб и създаването на новия. И когато той изпълни мисията, стана ненужен, а и неудобен, защото започна да им казва истината на принципа право куме в очи. Тогава те го принудиха да напусне, като закриха длъжността, която заемаше - спортно-технически директор. Този човек заслужава да кръстят трибуната на Спартак на негово име. После дойде ред на Георги Иванов-Геша, който с много труд и нерви и без пари направи отбор от нищото. Обвиниха го, че за един полусезон е спечелил само 11 точки. Искам да попитам колко точки има сега представителният тим, и то без финансови проблеми? И накрая - случаят с Атанас Атанасов. Та той бе изградил състав, който щеше да влезе в "А" група с разлика от втория. Разтуриха го под предлог, че не могат да осигурят средства и седмица след това създадоха тази анонимна банда, за която намериха дори повече пари. Няма логика в това да разваляш отбор за влизане в "А" група и да харчиш същите пари за тим без амбиции. Това означава, че някои хора искат отборът да изпадне. И тук изникват въпросите - кои са и защо го правят?

Това е една група хора, които, следвайки личните си интереси, се подиграват с името и историята на Спартак. Те лишават неговите привърженици от правото да се радват, вълнуват и обичат, което е голямо престъпление към личността. Още преди 10 години Иван Петров се превърна в пророк, като каза, че с такава клубна политика много скоро ФК Спартак ще стане ФК Батак, и се оказа прав. Обявиха го за луд, защото казваше истината. А тя е една - клубът е тежко болен. И то отдавна. Всъщност, откакто няма фенове. Защото един отбор без фенове е нищо и съществуването му е безсмислено и обречено на гибел. Неслучайно сега в клуба работят само хора, които нямат собствено мнение, но пък изпълняват стриктно заповеди и мълчат. Така около виновниците винаги е тихо и спокойно. Така няма да има цели, няма да има обществен интерес, няма да има преразглеждане на договора за имотите и най важното - няма да има футбол. Времето тече и след година-две никой няма да си спомня за този славен клуб. Факт е, че всички, които са обичали и все още обичат Спартак, се чувстват излъгани. Като започнем от тези момчета в агитката, чиито бащи пълнеха "коритото" и ни подкрепяха, а ние играехме за тях, минем през редовите спартаклии, нямащи търпение да дойде събота, за да гледат любимия си отбор, и стигнем до бившите треньори, футболисти и ветерани, които сега не стъпват на стадиона, отвратени от случващото се в клуба. И това ще продължава, докато всички излъгани не се обединят. Сега сме разединени, което е много удобно за виновниците. Едни протестират сами, други мълчат безучастно, трети гледат сеир."

Димитър Трендафилов
бивш футболист и треньор на Спартак


Още по темата: общо новини по темата: 225
10.03.2015
09.03.2015
09.03.2015
06.03.2015
02.03.2015
28.02.2015
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Браво! Български национал стигна финала на Световното по борба под 23 години
Бен Шелтън влезе в услуга на Григор Димитров за Финалите в Торино
Букмейкърите фаворизират Олимпиакос пред Байерн
Официално: Стефка Костадинова вече не държи световния рекорд в скока на височина
Григор Димитров отпадна във Виена след драма срещу палача на Джокович и Алкарас
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: