Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Соколите" излизат с юношите срещу Банско
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 24.02.2015Коментари (0)1058
© "Народно дело"
Предлагат на чужденците 510 лв. за заплати, те искат четири пъти повече
Председателят на УС на Спартак 1918 в оставка Антон Фажев, който все още е единственият ръководител по документи на Коритото, е предложил на легионерите договори на минимална работна заплата, твърди sportonline.bg. За чуждестранните футболисти от Европейския съюз тя е 510 лв. Вчера Фажев е разговарял с играчите, които обаче са отказали да подпишат контракти при тези условия, тъй като предварителните уговорки били за 1200 евро месечно.

В крайна сметка подписването на договорите е оставено за днес, а Фажев е обещал към тях да бъдат оформени анекси, в които да се впишат и допълнителните възнаграждения до достигане на предварително обещаната сума.

Така картотекирането на футболистите за новия сезон, по всяка вероятност, ще се осъществи утре или в четвъртък, като чужденците в клуба ще получат права за "Б" група едва след като им пристигнат жълтите карти. Както вече съобщихме, по правилника на БФС варненци могат да уредят едва 15 от общо 23-мата легионери, трениращи в момента с клуба. До този момент обаче спартаклии не са взели решение кои точно 8 от тях да бъдат отпратени.

Друг нерешен проблем в тима е с треньора Иван Маринов - Маслара, който днес навършва 51 години. Специалистът продължава да има действащ договор със Спартак. Въпреки че от клуба съобщиха, че Маслара е освободен и доведоха негов заместник, в лицето на Мариан Пане от Румъния, българският специалист продължава официално да се води треньор в БФС. За да може румънецът да бъде картотекиран като старши треньор, спартаклии трябва първо да разтрогнат контрата с Маринов по взаимно съгласие. Това обаче ще се случи след изплащане на дължимите му трудови възнаграждения.

И в момента спартаклии са в очакване на човека с парите, който трябва да покрие част от текущите разходи в клуба. Административния директор на световноизвестната италианска фирма Solidus Франческо Дел Тосто трябваше да пристигне в началото на седмицата, но по информация на sportonline.bg въпросният италианец няма да се появи по-рано от четвъртък. В момента всички в Спартак разчитат на Дел Тосто. Той е и последният вариант за частично стабилизиране на варненския клуб, поне за старта на първенството.

Италианецът Пиетро Белардели, който трябва да върти нещата в Спартак, не разполага с финансов ресурс, за да покрие дори дребните задължения към БФС. Трябва да уточним, че разходите за провеждането на контролите от зимната подготовка са били поети от странични лица във вид на заем към Спартак. До този момент Белардели е по-скоро със статут на служител в клуба, отколкото на ръководител.

Вчера футболистите трябваше да започнат медицински прегледи в спортния диспансер, но това така и не се случи.

Първият мач на Спартак 1918 от пролетния полусезон е в събота от 14 ч. срещу Банско. Почти сигурно варненци ще излязат с голяма част от юношите от школата, тъй като вероятността чужденците да са на разположение е много малка. Засега не е уточнен на кой стадион ще се играе срещата от 16-ия кръг на втория ешелон. Желанието на италианците е мачът да се проведе в Албена, тъй като, според тях, теренът на клубното съоръжение на "соколите" бил в окаяно състояние и не предразполага за добър футбол. От клуба все още не са заявили терена в курортния комплекс, като по правилник на БФС последният срок е днес.

Още по темата: общо новини по темата: 225
10.03.2015
09.03.2015
09.03.2015
06.03.2015
02.03.2015
28.02.2015
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: