Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нов вариант за край на сезона: Без изпадащ, а първите 4 отбора от Втора лига влизат в елита?
Автор: Стойчо Генов 10:20 / 27.03.2020Коментари (13)1409
© Varna24.bg
Генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов лансира нов вариант за довършване на сезона в професионалния ни футбол. До него може да се стигне, ако сегашният шампионат не бъде доигран, каквато опасност става все по-реална.

Ето какво каза Караиванов в ефира на Диема спорт:

Болката на клубовете е какво ще се направи при окончателно прекратяване на първенството. Завършването на първенството по спортно-технически критерий е най-добрият вариант, но при тази ситуация в света и Европа, той е почти невъзможен. България засега е в добро положение благодарение на мерките, които се взеха от държавата, и поведението на хората.

Ако ситуацията го наложи, и след окончателно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вариант, който е базиран на идеята на колегите от Арда, но го допълва. Временното класиране става крайно, без изпадащи отбори от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи отбори и от Втора лига.

Това означава от новия сезон в елита да стартират 18 отбора и да изиграят 34 кръга. Това ми е идеята за пред клубовете и БФС.

Бих призовал всички - идва време за жертви, компромиси и солидарност. Целта е да излезем от кризата с минимални поражения.

Още по темата: общо новини по темата: 287
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 27.03.2020 г.
+1
 
 
Кой ли не се изказа от името на БФС. Стига вече, стига сте слагали каруцата пред коня. Още е март и нищо не се знае как ще се развият нещата.
+5
 
 
БФС-то пак прави сметки без кръчмар /в случая УЕФА и ФИФА са кръчмарите/. Вече 100 пъти беше казано, че идеята е всички първенства да завършат нормално, ако ще и през септември. Новият сезон ще се изтегли, ще се промени малко формата на ШЛ и ЛЕ и всичко ще се вмести във времето. За нашето първенство трябват точно 6-7 седмици, за да завърши по план. Т.е. дори футболистите да започнат подготовка края на май месец, пак ще има време за всичко. И се пропуска един важен момент: ако няма носител на купата, съответното място в Лига Европа СЕ ГУБИ! Т.е. България ще бъде представена от 2 отбора в ЛЕ и един в ШЛ.
0
 
 
време беше да се сложи край на този измислен формат на първенството а който не може да издържи финансово да закрие клуба
-5
 
 
Дано да не стане факт, но... Нищо чудно Лудогорец да си остане 9-кратен пореден шампион и никога да не изпревари цска в тази класация. А Купата на България да остане завинаги във витрината на Лаута.
+3
 
 
Версии за какво.Ще има ли първенство в Бг. догодина.Защо ти е лига от 18 отбора като нямат бази и игрища.Нямат собственици и едва изкарват годината.
-2
 
 
ХАХА. ХАХАХА.... И догодина 6 изпадащи.... Така...... Витоша, царете, цска 2,дунав,септември, Монтана и Ботев Враца може да не започват да си хабят парите..... Те ще изпаднат.... ХАХАХА... ХАХАХА.... ЕЕЕЕ, разсмяхте мее
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: