Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Кривия: Навъдиха се доста мениджъри, които постъпват некоректно с клубовете
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 09.04.2020Коментари (0)1324
© Varna24.bg
Бившият национал Александър Александров - Кривия призова за тотален рестарт на българския футбол. Според него преди години в първенството ни е имало далеч по-силни родни играчи. В момента пловдивчанинът работи като футболен агент и помага на добрия си приятел Лъчезар Танев. Ето какво каза бившият футболист на Марица (Пд), Левски, Черно море и Ботев (Пд) пред колегите от dsport.bg.

"Спазвам всички препоръки на щаба и генерал Мутафчийски. Седим си вкъщи, но е добре, че живеем в къща и имаме малко повече пространство. Една от стаите ни е като фитнес, а имаме и малък терен за джитбол. Синът ми Александър е 6 клас и когато приключи с ученето тренираме. Имаме пътека, а играем и джитбол. Още не е в моята категория, но играем джитбол заедно. Дано пандемията отмине по-бързо, защото е неприятна за всеки, но трябва да спазваме указанията", бяха първите думи на пловдивчанина.

"Бях на екскурзия в Барселона и се срещнахме с Лъчо Танев. Той ми предложи да работим заедно и аз приех. Мисля, че е предимство, че сме работили заедно, защото си имаме доверие. Коректността е нещо много важно. Трябва да си такъв, както с играча, но така и с клуба, в който е той. Смятам, че имам око за футболисти, но е трудно да ви кажа, къде се работи най-добре в България. Това вече е съвсем друг разговор. Най-добре работят тези школи, които продават най-много футболисти в чужбина. Истината е, че от години не продаваме много добре в чужбина. Трудно вадим качествени футболисти. Появяват се и добри момчета, но се навъдиха доста мениджъри, които постъпват некоректно с клубовете. Подписват с даден футболист и гледат на 16 години да го откраднат и да го закарат в чужбина. Аз не харесвам този начин на работа. Винаги е по-добре да бъде продаден даден футболист и да влязат свежи пари в клуба му, което да помогне за развитието на играта", коментира още Кривия.

"Преди години имаше по-добри български футболисти в нашето първенство. Завърнахме се в рамките на година-две между 10 и 15 футболисти. Тогава имаше и по-голяма приемственост, но сега сякаш не е така. Преди това имахме много играчи в Турция и Русия, а знаете, кои бяха тримата водещи по онова време - Мартин, Стилиян и Бербатов. Ние сме горе-долу едно и също поколение. За жалост сега нямаме толкова играчи в чужбина и причината е самият футбол в България. Не са добре нещата, но да се надяваме, че ще се променят. Това зависи от собствениците на клубовете, президентите и хората, които работят в клубовете, а също и от БФС. Футболният съюз също може да помогне. Всички ги говорим тези неща, но нищо не се променя. Не мисля, че тази пандемия като отмине и всички чужденци ще си тръгнат от България. Истината е, че трябва да се даде път на младите и да се привличат наистина качествени чужденци", сподели още Сашо Александров.

"Когато свърших с активния футбол бях спортен директор около година и половина. Правих нещата така, както аз смятам, че е правилно. В българския футбол обаче е трудно, ако трябва да бъда честен. Не се гледа с добро око, на този, който има различно мнение, но вие това много добре го знаете. Над теб има президенти, а те винаги имат своите съветници. Всеки вижда нещата през своята призма и работи по своя начин, но не ти позволяват да правиш това, което ти мислиш. Доста години се бях отдръпнал от футбола поради тези причини. Трябва да има някакъв рестарт на българския футбол. Трябва да се дава повече шанс на българските играчи. Трябва да има търпение към младите играчи. Това е пътят", завърши бившият полузащитник.

Още по темата: общо новини по темата: 287
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: