Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Добрата новина за българския футбол идва още преди 13 май
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 04.05.2020Коментари (0)993
© Varna24.bg
Бившият лекар на Славия, Левски и националния отбор д-р Михаил Илиев говори днес пред медиите, след като приключи срещата на членовете на Медицинската комисия на БФС. Той заяви, че е подготвено становище, което ще бъде изпратено до министрите, до правителството и институциите, което касае подновяването на тренировките от българските професионални отбори. Д-р Илиев изрази надежда, че още преди 13 май ще има добра новина за българския футбол.

''Днес се събра работещата част от нашата комисия, с изключение на нашия председател, който прави операция. Но и с него сме коментирали преди това по телефона въпросите, които обсъдихме тук.

''Становището ни ще бъде качено на сайта на БФС. Целта ни е да подготвим клубовете практически как да се провежда тренировъчния процес, а след това какви са изискванията за мачовете, като се касае и за работата на журналистите. Направихме го разумно, подробно. При д-р Бочев, лекарят на националния отбор, е получена и една примерна инструкция от г-жа Ереро, която е председател на медицинската комисия на УЕФА в размер на 26 страници. Малко са се престарали, да го кажем така. Върху нея работихме и ние. Съобразили сме се , включена е и помощта на БФС за изследванията. За нашите възможности сме адаптирали въпросния документ, разказа още д-р Михаил Илиев, цитиран от БНР.

''Няма как да адаптираме едно към едно и да се сравняваме с Германия. Та там има отбори с по 10-12 терена, а при нас има отбори, които където тренират, там и играят. Дали сме разумни и приложими мерки. Мисля, че сега е времето кондиционните и медицински щабове да покажат квалификацията си. Помислено е и за треньорите, които са над 65 години. Те не трябва да стоят на терена, а горе на трибуните и оттам да гледат, както го правеше сър Алекс Фъргюсън. Помислено е и за съдиите, и за децата, които гонят топките".

Според д-р Илиев, три седмици след подновяването на тренировките е нормално да започнат и мачовете.

''Професор Лъчезар Димитров от Треньорския комитет е направил разбивка по седмици как да работим в един синхрон. При всички случаи ще се радваме преди 13 май да кажем една хубава новина за българския футбол. Може още тази седмица, но петъка не е хубав ден за почване", допълни медикът, който е и бивш председател на Българската шахматна федерация.

Още по темата: общо новини по темата: 287
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: