Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
ПФК Берое: Няма смисъл да се играят само два кръга, искаме и баражите
Автор: Стойчо Генов 13:26 / 26.03.2020Коментари (0)754
© Varna24.bg
Публикуваме становището на ПФК "Берое" във връзка с временното преустановяване на първенството в Първа лига и предложените от ръководството на Професионалната футболна лига варианти за завършването й.

Уважаеми колеги,

считаме, че е редно първенството да завърши с изиграването на всички оставащи кръгове, включително и предвидените баражи, съгласно правилата и програмата, по която стартира този шампионат. Според нас, всяко класиране преди изиграването на всички мачове е вид временно класиране и ако се приеме за крайно, то ще е нереално и в противоречие с първоначалните условия за провеждане на първенството. Наясно сме с трудностите, произтичащи от извънредната ситуация в държавата и неяснотата колко дълго ще продължи това положение. Считаме обаче, че е спортсменско шампионата да се доиграе до неговия край, независимо от възможната дата за неговото продължаване.

Прави впечатление, че в посочения вариант 1 не се споменава нищо за баражите, които следва да се изиграят. Те са съществен елемент от определянето на изпадащите отбори и на последните класирани за участие в Лига Европа. В тази връзка нашето становище е в подкрепа на вариант 1, но при условия, че бъдат изиграни всички баражи така, както е регламентирано още преди започване на шампионата.

Предложения вариант 2, с изиграване на XXV и XXVI кръг е безсмислен. Ще натовари клубовете с ненужни разходи с организация, пътуване, хотели, охрана, при положение, че няма да последва разделяне на отборите в първа шестица и втора осмица. В крайна сметка, ако решите да приложите вариант 2, който според нас води до изкривяване на шампионата и несъответства на програмата за провеждане, държим маочвете от XXV и XXVI кръг да не се играят, защото са абсолютно излишни. Задължително е обаче да бъдат изиграни останалите мачове от турнира за Купата на България, както и баражите за определяне на изпадащите отбори и отборите за участие в Европейските клубни турнири.

Наясно сме със ситуацията в страната и изразяваме нашата надежда, че тя ще отмине скоро. Изразяваме нашата подкрепа в борбата с вируса COVID-19 и се надяваме тя да достигне своя благополучен завършек. Пожелаваме на всички да бъдат здрави!

Още по темата: общо новини по темата: 287
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: