Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Едно от децата, открити при пожара във Владиславово, е било мъртво от месец
Автор: Екип Varna24.bg 13:36 / 14.02.2023Коментари (0)1747
©
Момиченцето, открито изгоряло при пожар във Владиславово, е било мъртво месец по-рано. Тези нови разкрития съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов за “24 часа" относно случая с пожар на апартамент, в който първоначално беше съобщено, че са загинали две малки деца.

Случаят е от 9 октомври 2021 г., когато около 22,30 часа е подаден сигнал за горящ апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 от съседи. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В процеса на разследване е открита зловеща находка - по-голямото дете не е загинало при пожара, а е било мъртво месец преди това. Било е в стая от апартамента, покрито с различни одеяла, това потвърди Красимир Конов.

“За съжаление, предвид състоянието на тялото, не може да бъде определена причината за смъртта на 4-годишната Мариела", разкри окръжният прокурор на Варна.

30 дни в малкия апартамент в крайния квартал заедно са живеели нейния баща Емил, жената, с която е живял на семейни начала – Мартина и нейният син Денис, който по това време е нямал и годинка.

Мартина Й. и Емил Х. бяха привлечени към наказателна отговорност за извършване в съучастие на палеж с настъпили значителни материални щети и последвала смърт. В момента са на свобода заради изтичане на срока за тяхното задържане.

 

Делото е приключено, очаквам тези дни да постъпи в прокуратурата за решаване по същество. Причините за пожара, спрямо събраните доказателства се касае за палеж по непредпазливост, оставена свещ без надзор в стаята на децата, където е имало много лесно запалими неща - хартия, синтетика, дрехи, флакони, каза още окръжният прокурор на Варна.

В началото на септември от социалните служби са посещавали импровизираното семейство по сигнал на майката на 4-годишната Мариела, говорили са с детето, но не са установили нещо нередно, което да ги накара да предприемат някакви мерки.

Майката живеела в чужбина, оставила дъщеричката си при нейната баба, но не след дълго Емил я прибрал при себе си. Двамата не са водили дела, родителските права на са били присъдени на никой от тях със съдебно решение.

Наблюдаващият прокурор трябва да вземе решение дали ще бъдат съдени Мартина и Емил за смъртта на Мариела.

Разследващите полицаи и наблюдаващият прокурор хвърлиха страшно много усилия по случая, използваха всички възможни способи по НПК, бяха направени експертизи от различни специалисти, включително и в София. За съжаление останаха въпроси, на които не можахме да намерим отговори, като причината за смъртта на това дете. Което е пречка да се правят някакви противоправни действия по отношение на него, допълни Конов.

Повече за случая може да прочетете на:

https://www.varna24.bg/novini/varna/Neopisuema-tragediya-vuv-Varna-Dve-deca-zaginaha-sled-vzriv-vuv-Vladislavovo-1133536



Още по темата: общо новини по темата: 12
10.12.2021 »
09.11.2021 »
19.10.2021 »
12.10.2021 »
12.10.2021 »
12.10.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: