Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обраха дом по обява
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 25.10.2010Коментари (0)981
© Varna24.bg
С 900 лева се разделиха болна пенсионерка и синът й, след като пуснаха обява в местен вестник, на която откликнали дуо бандити. Възрастната жена пуснала обява, че продава шевна машина "Сингер". Добре облечени мъж и жена се представили за клиенти и изиграли успешно ролите си. Поканени от възрастната, влезли в дома, заявявайки, че възнамеряват да купят техниката. Успели да отвлекат вниманието на стопанката и свили парите.

Пострадалата, която иска да остане в анонимност, разказа, че мъжът оглеждал машината. Явно в това време сръчната дама, за която очевидци разказаха, че била стройна и красива, прибрала парите от другата стая. В един момент имитаторите успели да напуснат местопрестъплението. Най-лошото е, че откраднатите пари не са собственост на семейството, а са събирани от живеещите във входа. Младежът бил домоуправител и едновременно касиер. А задигнатите пари, които държал в чекмедже в апартамента, били дадени от съкооператорите му за изразходвана еленергия и за ремонт на общите помещения.

Той се надява съседите да проявят разбиране, защото в момента не разполага с никакви средства. Илюзорна му се струва възможността полицията да открие обирджиите.

Търсят плешив дебелак с бенка и изискана блондинка

Комшия, който търгува със зеленчуци, станал свидетел на това как двойката излиза от кооперацията. Той забелязал, че мъжът е плешив, едър и има бенка на лицето. Жената пък е руса, с извити букли, говори тихо, изискано и има добре поддържана кожа на лицето. Висока е около 175 см, с правилни черти, а мъжът е тежък около 100 кг. В момента обраната баба се надява на помощ от добри хора. "Ако има някой с добро сърце, нека даде на семейството ни 900 лв.", апелира 76-годишната жена. Освен че е стара и немощна, тя е оперирана скоро. "Едва не получих удар", с треперещ глас си припомня инцидента тя.

Алгоритъм на престъплението

Атакуват безпомощни хора

Най-долното в постъпката на бандитите е, че атакуват стари и болни хора. "В сряда пуснахме обява, че продаваме шевна машина, и в четвъртък сутринта се позвъни в 9 ч. сутринта. След час и половина у нас пристигнаха мъж и жена", разказаха потърпевшите. В това време майка му и нейна съседка, която е шивачка, чакали клиентите. Мошеническата двойка започнала да се пазари от вратата. Разбрали, че машината се продава за 200 лв., и поискали да я намалят с 50 лв. Продавачката се съгласила, а те тогава я попитали дали има да им върне ресто от 50 лв.

"Тоест проверяваха дали имаме средства. А парите ни стоят в чекмеджето."

Винаги ходят до тоалетната

"Изведнъж мъжът се присви и разигра сцена, че го боли стомах. Попита къде е тоалетната. Направи знак към съучастничката си, а тя го запита дали иска хартия", разказват жертвите. Продавачката на шевна машина им обяснила, че в тоалетната има хартия. Тогава апашът казал на придружаващата го дама бързо да заминава, за да не я чака таксито. Преди това жената разговаряла с мъжа и от диалога им станало ясно, че тя бързала за работа и щяла да вземе такси, което я чакало вън. "Бързо излизай вън", развикал се той.

Мъжът не спирал да забавлява нищо неподозиращите хора. Питал как се прави тегел, как се слагат конците. Докато отнемал вниманието на стопанката, помагачката му вече била преровила чекмеджето. Успяла да вземе 50 лв. от портфейл и още 850 лв. от друго чекмедже, където синът държал общите пари.

Бягат за кафе

Изведнъж мъжът, който уж имал намерение да купува шевната машина, се развикал, че иска кафе. "Създаде паника, излезе да купува кафе, но десет минути по-късно от него нямаше и помен. В това време се върнах да прибера петдесетолевката в шкафа и тогава разбрах, че сме обрани", разказва болната и стара жена. Веднага разказала на съседката си, че са откраднати парите и съобщила на сина си по телефона. След като младежът се прибрал от работа, се срещнал с полицаи и им разказал всичко.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: