Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Защитата на Георги иска нови експертизи
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 01.06.2010Коментари (0)1308
© Impact Press Group
Нови експертизи по делото за убийството на Радостина Евтимова поиска Илиян Василев - адвокат на осъдения на доживотен затвор за бруталното престъпление Георги Цветанов. Защитникът на 21-годишния Георги е подал обстоятелствена жалба до Варненския апелативен съд. В нея той е изложил подробни аргументи, с които категорично се противопоставя на мотивите на Окръжния съд във Варна, довели до осъдителната присъда за Цветанов. Василев е описал ситуацията от отиването на дискотека във фаталната нощ до последния оглед на трупа на Радостина.

Твърденията на адвоката са, че първата инстанция неправилно е възприела фактическата обстановка, а също така неглижирано е тълкувала доказателствата. Защитникът е посочил десетки примери в хода на разследването, при които според него е имало несъответствия с реалността. Едно от основните твърдения на Василев е, че Георги Цветанов не е имал мотив за убийството на своята състудентка от Икономическия университет във Варна. Според защитника, за да обоснове наличието на мотив, едва в края на досъдебното производство наблюдаващият прокурор Радослав Лазаров буквално измислил обвинението за извършено изнасилване.

„В нито един момент от досъдебното производство не са били събрани доказателства, установяващи насилствено съвкупление", пише в жалбата си Василев. Той добавя, че бил посочен само хипотетичен мотив, за да бъде изградена теза, че Георги извършил убийството, за да прикрие предходното изнасилване.

Според Василев с оправдаването на Цветанов по това обвинение, се обезсмисля и твърдението за мотив. Защитникът твърди още, че съдът заместил този мотив с друго, вече измислено от самия съдебен състав обвинение за блудство. Приживе нямало данни да било извършвано такова, а блудство можело да се извърши само с живо лице. Освен искането си за оправдателна присъда, Василев вече е посочил и още едно - връщане на делото на първата инстанция. Освен това адвокатът настоява за нови ДНК експертизи, комплексна експертиза с участието на съдебен лекар и на специалист от областта на металознанието, разпити на свидетели и приемане на доказателства, които са били отхвърлени от Окръжния съд.

Източник: в. "Позвънете новини"



Още по темата: общо новини по темата: 148
06.03.2013 »
06.03.2012 »
06.03.2011 »
21.01.2011 »
19.01.2011 »
19.01.2011 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: