Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Е.ОН обещава по-добър ток за варненци край Аспарухово
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 27.10.2010Коментари (0)883
©
Електрозахранването в района на квартал Галата и местностите Зеленика, Прибой, Боровец и Ракитника значително е подобрено, в резултат на реконструкцията на въздушен електропровод средно напрежение (20 киловолта) "Галата". До това заключение стигнаха представители на Инициативния комитет по проблемите с електричеството в район "Аспарухово", община Варна и ръководството на Е.ОН България Мрежи, на среща, която се състоя днес.

Представителите на Е.ОН България Мрежи - г-н Анатоли Токмакчиев, член на Управителния съвет на компанията и г-н Пламен Петров, началник отдел "Експлоатация мрежи и средства за търговско измерване Извънградски Север" към Разпределителен обслужващ център Варна, запознаха присъстващите с мерките, които компанията предприе, за подобряване качеството на електроснабдяване.

През последните два месеца компанията реализира мащабна реконструкция на електропровода, захранващ района, като бяха технически обслужени над 20 трафопоста, над 35 км въздушни електропроводи и бяха подменени над 623 изолатора. Допълнително бяха извършени просеки на площ над 200 дка. и бяха орязани клоните на около 1000 дървета.

Част от дейностите бяха извършени, докато съоръженията са под напрежение. Този съвременен начин позволява да не се прекъсва електрозахранването в района на работа, което не предизвиква неудобство за клиентите. Извършените дейности са на обща стойност над 330 000 лв.

"Предприетите от нас мерки намалиха броя на непланираните прекъсвания пет пъти, в сравнение с края на август, когато започнахме реконструкцията на електропровода", отбеляза г-н Токмакчиев. "За в бъдеще ще бъде намалено чувствително времето за отстраняване на аварии в района, благодарение на поставените разединители, които ще позволят по-бързото локализиране на смущенията по мрежата", допълни той.

В същото време представителите на компанията обърнаха внимание, че за пълното нормализиране на захранването в този район на гр. Варна са необходими допълнително усилия и от други институции. Мрежата ниско напрежение в местностите Зеленика, Прибой и Ракитника е частна собственост и възникналите аварии по нея трябва да се отстраняват от собствениците й. Е.ОН България Мрежи нееднократно е издавала предписания на собствениците, но те рядко биват изпълнявани. Е.ОН България търси съдействието на общината за въвеждането на действащ регулационен план в тези райони, което би позволило компанията да изгради свои съоръжения , които да са на нужното техническо ниво.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: