Мястото на срещата за фермерите и желаещите да се докоснат до колорита на приготвянето на охлюви е ресторант Капитан Кук, в сградата на Морска гара-Варна, а часът - 14.00.
Презентация на Италианска технология за охлювъдство ще направи проф. Джовани Аванина, президент на Италианският Международен Институт по охлювъдство, базиран в град Кераско, побратимен на община Аксаково. Заедно с проф. Аванина във Варна пристигат и специалисти в областта на финансиране по европейски проекти.
Основните теми в семинарната част на срещата ще бъдат:
- Представяне на Италианския метод за ферми за охлюви.
- Представяне на новото българско издание на книгата "Охлювъдство" на Проф. Аванина.
- Обявяване на създаването на Българската Национална Асоциация по Охлювъдство - БНАПО, под егидата на Италианския Международен Институт по Охлювъдство, неговите цели, дейност и спомагане при финансиране на проекти в съответствие с Европейските програми. Координатор по създаването на Българската Национална Асоциация по Охлювъдство /БНАПО/ е Вилиана Коларова.
На срещата във Варна изкушените да правят бизнес с охлюви ще чуят съпоставка между Френския и Италианския метод на развъждане, както и разглеждане на възможностите за преминаване от френския към италианския метод на отглеждане на охлюви и формите на финансирането му.
До 5-и декември записването за семинара става на имейл: office@btfdesign.com.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.