Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
На 6-и октомври махат магазините край Дупката в центъра
Автор: Екип Varna24.bg 10:44 / 20.09.2010Коментари (0)10331
© Varna24.bg
На 6-и октомври екипи на община Варна ще премахнат магазините, които прикриват Дупката, на топтърговската улица в морската столица "Княз Борис І". До 5-и октомври търговците са предупредени да напуснат, а ръководството на "Търговски дом" АД да разчисти територията. Общината ще има грижа за незабавното обезопасяване на зоната, тъй като след махането на магазините центърът на града ще се превърне в заплаха за минувачите, тъй като Дупката не е дори до кота нула, увериха от администрацията на Кирил Йорданов.

Специализираните екипи, които ще извършат принудителното разчистване на магазините край Дупката, ще действат по всички правила за безопасност на преминаващите, увериха от администрацията. От там обаче са категорични, че няма да отложат разчистването и ще изпълнят кметската заповед за демонтаж на бараките, която издържа и в съда.

Основание за премахването на последните павилиони на прехода в тази част на града е преотдаването, а не директната експлоатация на обектите от страна на "Търговски дом" АД. По непотвърдени данни в общинската хазна са влизали по 7.50 лв. на кв. м от наемите на павилионите, а реално търговците са плащали по 70 евро на квадрат на рентиерската фирма.

Последният слух сред търговците, които си прибират стоката от централната търговска улица, е, че Дупката ще се изравни с нивото на пешеходната зона и на нейно място ще се появи ресторант.

От общината коментираха, че нямат информация за инвестиционните намерения на "Търговски дом" АД в лицето на Николай Сургучев, който управлява активите на бизнесмена Георги Гергов във Варна.

Пловдивчанинът преди няколко години разясни в подробности готовността си да вдигне на мястото на Дупката "ЦУМ-Варна" и дори да "впише" в него старините, които са в изобилие под тази част на модерна Варна. Новият закон за черноморските територии и охлаждане в отношенията на Гергов с доскорошната местна законодателна власт обаче натикаха проекта "ЦУМ" дълбоко във фризера. Оттогава в морската столица се говори все по-активно, че на мястото на Дупката ще бъде изграден малко площадче за почивка и забавление на варненци и гости на града.

Източник: vNews




Още по темата: общо новини по темата: 16
30.01.2013 »
25.01.2013 »
25.01.2013 »
25.01.2013 »
17.01.2013 »
16.01.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: