Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нели Петрова: Имам уверението на министър Московски, че ще има нов Закон за движение по пътищата
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 24.03.2015Коментари (0)1022
©
Министърът на транспорта Ивайло Московски ме увери, че ще започне да се подготвя нов Закон за движение по пътищата. Това обясни по време на среща с жители на варненския район "Приморски" народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Нели Петрова. Срещата се организира по инициатива на районната партийна организация.

"Разговаряла съм лично с министър Московски. Предстои към Народното събрание да бъде сформирана работна група, която ще обсъди всички постъпили предложения за изменения. Има идея да бъдат поканени и автоинструктори. Във Варна вече се проведе кръгла маса, посветена на новия закон, тепърва предстоят дискусионни формати и в Пловдив, Стара Загора и Велико Търново", каза Петрова.

Тя изложи своята позиция за това какви промени трябва да бъдат инициирани на законово ниво. Народният представител изслуша предложенията на хората в тази посока. Според нея, след като навърши определена възраст, например 70 г., всеки шофьор трябва да издържи тест за правоуправление.

Нели Петрова сподели пред хората, че е впечатлена от правилата за пътна безопасност, които се спазват в Испания, където гостува по покана на българската общност.

"Там законите за пътната безопасност са изключително сурови. При шофиране без свидетелство за правоуправление, без значение на кого е автомобила, той веднага се отнема от властите. Там имат магистрална полиция, полиция към общината и отделно национална полиция. И те работят при невероятно добра координация", каза Петрова.

Жителите на район "Приморски" също изложиха своите предложения за това какво би могло да бъде застъпено в новия закон за движение по пътищата. Според тях, за да се намали агресията на пътя, в училище трябва да има повече часове, свързани с пътната безопасност. Те похвалиха община Варна, че работи добре в това отношение, като дадоха за пример новата детска градина "Бисерче". Там е направена специална детска площадка с маркировка, където педагозите приучават малките ученици да познават пътните знаци и да пресичат правилно още от ранна детска възраст.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: