Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Николай Апостолов: Нищо в ОбС не става инцидентно
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 17.11.2011Коментари (0)1361
©
До избора на Янко Станев за председател на финансовата комисия се стигна заради липсата на опитен бюджетар в групата на ГЕРБ. Това заяви председателят на Общинския съвет Николай Апостолов в сутрешния блок на Дарик Варна. Апостолов сподели, че "нищо не е станало инцидентно и не е било плод на някаква емоция".

"За нас е важно, човекът, който ще ръководи бюджетната комисия, да разполага с необходимия опит и създава необходимите предпоставки", отбеляза Апостолов. По думите му, през последните 2 години, откакто ГЕРБ ръководи местния парламент, действията на Янко Станев и общинската финансова дирекция са били наблюдавани много добре и всички направени от тях прогнози са били абсолютно точно.

Общинският председател призна, че Янко Станев е бил изборът и на кмета Кирил Йорданов. Според Апостолов, като кмет на града Йорданов има право да изразява мнение по всички въпроси, а спекулирането с името на Станев е плод на едно политическо говорене.

Общинският председател припомни и приоритетите пред новия Общински съвет. Сред тях е проектът за Градски транспорт, с който Община Варна може да получи 102 млн. лева. Работната група вече го е представила в МРРБ. Според Апостолов, в рамките на месец-два проектът може да бъда одобрен и изпратен в Брюксел, а след средата на 2012 г. би могла да започне и реализацията му.

До година, година и половина може да бъде решен проблемът с липсата на места в детските градини. При воля в Общинския съвет това може да се случи по линия на публично-частното партньорство. Между 500 и 600 е недостигът на места в момента, посочи шефът на местния парламент.

Апостолов окачестви началото на новия мандат като градивно. "Дали новият Общински съвет ще работи добре времето ще покаже. Имаме добри основания да се надяваме това да се случи", смята общинският председател. Той изрази надежда сегашните групи да останат такива. А най-лошо би било, ако станем свидетели на случилото се в края на предния мандат - много политическо противопоставяне и много тесни партийни интереси, пренесени в зала "Пленарна".

По думите на Апостолов, няма как по сега действащата нормативна база да бъдат притеснени общинските съветници, като им се удържи един надник за това, че не са присъствали на сесия. "Съветниците са финансово осигурени. Удържането на надник би било по-скоро морален ход", коментира Николай Апостолов.




Още по темата: общо новини по темата: 58
14.12.2011 »
08.12.2011 »
07.12.2011 »
30.11.2011 »
30.11.2011 »
29.11.2011 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: