Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общински съветници закъсняват и отсъстват без причина
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 24.06.2010Коментари (0)1257
© Varna24.bg
Рехаво присъствие на съветници има на сесията на местния парламент днес. От 51 народни избраници, съвета заседава на ръба на кворума, като в залата трудно се събират и 30 души. В 9 часа тази сутрин, когато бе началният час на сесията, в пленарна зала на общината, присъстваха едва трима съветника. Местните депутати се събираха цели 40 минути.

Още в началото председателят на съвета Николай Апостолов обяви, че отсъстват 20 души, от които само пет с основателни причини. Сред тях бяха проф. Анелия Клисарова и проф. Николай Джагаров /БСП/, Павел Христов /ГЕРБ, Медиха Хамза /ДПС и Неделчо Михайлов /Нашият град/. В залата обаче по принцип могат да се съберат най-много 49 души, тъй като има двама арестувани - бившият председател на съвета Борислав Гуцанов /БСП/ и Иван Славков от ДПС.

Няма лостове, с които местните депутати да се принудят да стоят в залата, коментира Николай Апостолов. Той посочи, че още в Закона за местното самоуправление и местната администрация е заложено, че правомощията на общински съветник се прекратяват, ако не присъства на три последователни сесии, без основателни причини. Глобите пък едва ли могат да стреснат някого. Нека хората да видят с какво разполага Общинският съвет, каза още Апостолов.

Следобедната почивка заседанието започна с 26 съветника. За голяма част от решенията са необходими именно толкова гласове, което на практика означава, че всички трябва да са единодушни. По-късно се присъединиха още няколко от местните депутати. Отсъстващи има от почти всички партии. Откакто нямат председател, падна дисциплината на чeрвените. От 11 души в залата днес присъстваха между 4-5 съветника. Вчера пък председателят на групата Пламен Начков дълго време бе единственият чeрвен съветник в залата. След като лидерът на "Нашият град" Неделчо Михайлов днес отсъства по основателни пичини, без основание липсват повечето му съпартийци, които по принцип са изрядни. Цяла сутрин в залата бе единствено Андрей Василев, а следобед дойдоха и Валентин Милков, по-късно и Владимир Тонев. Групата на Марешки също е на заседание, само ако лидерът им е там. По дисциплинирани се оказват съветниците от ГЕРБ, сред които най-често липсва ексфинансиста Димо Стоев. Почти винаги налице са местни депутати и бизнесмени от ГЛАС. Много рядко има и отсъстващи сред редиците на ДПС и десните. 13 са политическите партии в Общинския съвет и дори председателите на групи трудно могат да ги накарат да присъстват, коментира Апостолов.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
Влизането на България в Шенген
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: