Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Виртуална платформа за онлайн дарения ще заработи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 18.11.2014Коментари (0)985
©
Първата активна виртуална платформа за онлайн дарения ще заработи във Варна. Тя ще бъде интегрирана в сайта на Фондация "Обществен дарителски фонд за Варна" - www.odfv.org.

С развиването на съвременните технологии, едно от най-големите предизвикателства за насърчаване на дарителството е достигане до повече дарители чрез уеб-базирани платформи, смятат от организаторите на идеята.

Онлайн платформата за даряване ще включва непрекъснато обновяващ се списък на проекти на местни неправителствени организации, които търсят финансиране от дарители за реализиране на своите идеи, конкретната търсена сума и набраните до момента средства. Обществен дарителски фонд за Варна се ангажира с разпределянето на набраните средства за различни каузи към съответните неправителствени организации под формата на грантове и отчитане на резултатите от финансираните проекти към дарителите. Фонда има натрупан опит в областта на отпускането на грантове, който ще позволи успешното реализиране на тази дейност. Той е една от малкото организации в България, която системно работи за развитие на местното дарителство. През 2013 г. Обществен дарителски фонд за Варна финансира проекти на 23 НПО и неформални групи за над 62 000 лв.

Виртуалната платформа за онлайн дарителство е част от проект "Повишаване на капацитета на НПО от Варненска област за набиране на средства от частни дарители и изграждане на дарителска култура, ориентирана към проекти за развитие", който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовиямеханизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г."

В рамките на проекта се предвижда още да се повиши капацитета на НПО за работа с дарители, което ще доведе и до повишаване на тяхната финансова устойчивост. Ще бъдат обучени над 20 НПО от Варненска област за набиране на средства чрез Дарителство по ведомост, Маркетинг, свързан с кауза, Дарителски кръг, Онлайн кампании, Директен дебит, Ефективни благотворителни събития и др. В същото време, проектът ще обучи и "промотъри на дарителство" от средите на бизнеса, за да улесни връзката между НПО и техните потенциални дарители. Добавената стойност на проекта е свързана с това, че се въвеждат два нови инструмента, които улесняват редовното даряване към НПО: Виртуална платформа за онлайн дарителство и Наръчник за НПО и техните дарители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Случаят "Даная"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: