Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
И метла да играе в БФС, пак ще им е малко!
Автор: Екип Varna24.bg 19:16 / 10.09.2009Коментари (0)697
©
Наглостта в българския футбол, и по-точно в ръководството му, край няма. Май все още не измислена подходящата дума за поведението на ръководните кадри в централата. Загубата от Италия и некласирането ни за Световното в ЮАР е най-малкият проблем на футбола в момента.

 

Просто във всеки един момент при даден провал някой трябва да поеме отговорност - така предполага нормалното, цивилизованото поведение. Само че у нас такова понятие няма. Босът Борислав Михайлов нямало от какво да се срамува. Треньорът Станимир Стоилов (б. ред. - единственият, освободен от 2 клуба, които е водил в кариерата си Левски и Литекс) пък щял да обновява националния отбор. Сираков поискал удвояване на заплатата си за добре свършена работа и критикува Станислав Манолев, а не вижда играта на Георги Сърмов, който със сигурност ще има посещение на чекръкчия след мача в Торино. Е, бива, бива, ама такова чудо не е било.

Малко факти.

От 2005 г. Боби Михайлов е шеф на БФС. За този период представителният ни тим пропусна да се класира на Световното през 2006 г., на Европеското през 2008 г., както и вече сме аут от ЮАР 2010.

Младежките ни национали пък не са помирисвали голям форум от миналия век, а в европейските квалификации за шампионата през 2011 г. са на последно място в група Израел, Швеция, Казахстан и Черна гора!

Единственият пробив на клубовете ни бе белязан от Левски - 1/4-финал на вече несъществуващия турнир за Купата на УЕФА през 2006 г. и влизането на "сините" в групите на Шампионската лига, където всички знаем какво се случи.

При това ръководство на БФС се стигна до най-срамния момент в историята на ЦСКА с отнемането на лиценз

©
а за евротурнирите - последваха запомнящи се мачове с БАТЕ, КАКА и още куп знайни и незнайни отбори - т.е. провалите на Левски, Литекс и ЦСКА).

Базите на отборите, с изключение на 2 - 3 клуба в България, са за бомба и ново начало.

Дават се лицензи за А група на стадиони като този на Беласица, Родопа, Марек и още половин дузина картофени ниви в нарушение на елементарни правила на УЕФА.

Все още има играчи, които са като крепостни селяни благодарение на фалшифицирани подписи от клубни ръководители. Никой не им търси отговорност.

Искат се около 1000 лв. за играч, който се явява на арбитражна комисия, но никой не се съобразява, че той е там, защото не си е получил 5 или 6 заплати.

Радваме си на един Антон Генов, който се завърна в елита на европейското съдийство - безумно.

Просто няма да стигнат страниците на сайта, за да се изброят негативите, които донесе това управление на Боби Михайлов на българския футбол.

В баскетбола Пини Гершон ни класира на европейско въпреки провала в Полша.

Във волейбола Силвано Пранди изуми Стария континент с това, което е постигнал с Владо Николов и компания.

Май е време да се развърже кесията и да се назначи чуждестранен специалист начело на българския национален отбор по футбол.

А колкото до Боби, ако е мъж, да излезе и да посочи причините за провала и мизерията в българския футбол на какво се дължат. Обаче без дежурните оправдания - каквато е държавата, такъв ни е и футболът.



Източник: Калоян Златков, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: