Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Недей, Митко, недей!
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 21.11.2008Коментари (0)1082
© Ole-bg.com
Недей, Митко, недей! Сещате ли се за едно писмо на българин, живеещ в САЩ, който се молеше на Митко Бербатов да не вкара гол на ЦСКА, когато носеше екипа на Байер (Леверкузен) и двата тима се срещнаха в турнира за Купата на УЕФА? Ще си позволя да цитирам въпросния господин, само че в друга посока.

Че Димитър Бербатов няма място в националния отбор - отдавна е ясно. Най-големият ни талант във футбола е по стъпките на Христо Стоичков, който се отрече от родината си заради непрестанните хули, които отнесе от разни драскачи и видимо неадекватни тв коментатори. Да не говорим за привържениците на "синия" отбор, които под път и над път оплюват най-голямата ни звезда. Много са основанията, поради които Митко не трябва да играе с националната фланелка:

1. Не може един отбор да разчита само на един футболист, който да носи цялата вина за всеки неуспех.

2. Не може от централен нападател в даден тим да те преквалифицират в плеймейкър. Да няма на кого да подадеш, да поемаш топката като защитник и да прекосяваш целия терен, търсейки свободен съотборник.

3. Не може да се опитваш да градиш играта и в същото време Живкомилановци, Валентинилиевци, Тунчевци и сие да бъдат подминавани като малки гари от противниковите нападатели. И като бъдат подминавани, да си сигурен на 100 процента, че ще направят дузпа или ще им правят четалки.

4. Не може да имаш безобразни съотборници, които само разхождат националната фланелка от доста години насам, а цялата общественост да гледа само твоята игра.

5. Не може и е невъзможно родни коментатори да оплюват човек, за когото сър Алекс Фъргюсън брои над 30 млн. паунда!

6. Не може същите те да те оплюват, при положение, че държиш рекорда за трансфер в историята на един от най-великите клубове и за да играеш на терена, ти плащат 100 000 паунда седмично!    

7. Не може играч като Митко да се излага под път и над път заради безхаберието на има-няма 8 души (б.а. – 8, защото изключвам Георги Петков и Благой Георгиев за конкретния мач със Сърбия), които смеят да се нарекат национали на България!

8. Защо Бербатов трябва да рискува кариерата си в Манчестър Юн? Травми се получават по всяко време.

9. Представете си как ще се чувства такъв играч, ако резултатът бе 13:1! 6 гола, 2 дузпи, 1 отменено попадение, 2 греди и 2 100-процентови ситуации пред Петков.

10. И не на последно място Митко наистина е контузен!

И пак не на последно място, Митко не трябва да се връща повече в националния отбор. За него ще е в пъти по-добре да играе за Манчестър Юнайтед, да радва Англия с изявите по терените, а не да бъде изтривалка на нас, българите. Недей, Митко, недей! Не се връщай в нещото, наречено български национален отбор!



Източник: Калоян Златков, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: