Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Най-после победа! България разби бетона на Литва!
Автор: Стойчо Генов 20:55 / 05.09.2021Коментари (5)1304
© Антон Узунов
България най-после постигна победа в официален двубой след почти 2-годишно чакане! Нашите разбиха бетона на Литва за 1:0 в пети мач от световните квалификации в Група "С", който се игра на националния стадион “Васил Левски". Ивайло Чочев (82) бе автор на единственото попадение.

За първи път от 22 месеца насам пък на трибуните се завърна президентът на БФС Борислав Михайлов. В ложата бяха още Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

Така България вече е с актив от 5 точки, с които излязохме на трето място във временното класиране.

Нашите бяха по-активният отбор на терена и логично почти всичко по-интересно се случваше пред вратата на Литва. 

В 31-ата минута се откри най-чистата ни възможност. Атанас Илиев изведе Кирил Десподов в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря Шеткус.

Малко след това Кристиян Малинов пробва атрактивен удар с пета, но за съжаление топката мина покрай гредата в аут. 

В 73-ата минута влезлият на смяна и сложил капитанската лента Димитър Илиев изведе по блестящ начин Кирил Десподов сам срещу вратаря на гостите. Последва шут по земя, но Шеткус отново спаси отбора си и изби в корнер. 

Малко след това Димитър Илиев овладя с гърди центриране на Малинов и от границата на наказателното поле шутира с десния крак, но право в ръцете на литовския вратар.

Така се стигна до 82-ата минута, когато България най-после разби бетона на Литва. Кирил Десподов центрира от фаул в наказателното поле, където Ивайло Чочев надскочи защитниците на гостите и засече с глава в горния десен ъгъл на противниковата врата за 1:0.

Малко след попадението вратарят Николай Михайлов бе изгонен от пейката, а Атанас Илиев получи жълт картон. Така двамата ще бъдат наказани за следващия ни двубой - гостуването на Литва.

В добавеното време Кирил Десподов направи шокиращ пропуск. Димитър Илиев направи чудесен пробив отдясно и почти от аутлинията подаде към Десподов. Той бе сам на 3-4 метра от вратата, но шутира високо над напречната греда.

България игра в състав:

Георги Георгиев, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Антон Недялков, Георги Костадинов (58- Ивайло Чочев), Кристиян Малинов (90+3- Андреа Христов), Тодор Неделев (57- Димитър Илиев), Георги Йомов (75- Спас Делев), Кирил Десподов, Атанас Илиев (90+3- Калоян Кръстев).

Селекционер: Ясен Петров

Още по темата: общо новини по темата: 363
19.09.2022
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оооо къкъв шпагат на Филип Филипов….след тази фраза последва вечното падение за индианците и вечния връх за локомотивците …… 3 купи, 6:0, сребърни медали…
0
 
 
Добре че Яската изкара Тошо тъпото, че да вкараме гол
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 06.09.2021 г.
-1
 
 
Яската , с визия Мон Дьо , си е жив късметлия в двата мача. Литва там ше си ни бият без проблеми.
0
 
 
Невероятния капитан на националите, Димитър Илиев влезе и промени играта ни в положителна насока. Чочев също, но Митко беше главната причина за победата! Ако Десподов не беше направил такива фрапантни пропуски, сега щяхме да сме били с разлика. Браво!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: