Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
България с категорична политическа подкрепа за кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 24.11.2018Коментари (0)3007
©
Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис направиха изявление пред медиите в Сърбия по повод позициите на четирите страни относно обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. Четиримата заявиха категорична политическа подкрепа на правителствата на България, Сърбия, Румъния и Гърция за реализирането на проекта.

Mинистър Кралев коментира пред медиите, че общата кандидатура на четирите държави е много важен политически знак за целия свят. По думите му, по този начин даваме заявка, че четирите държави са готови като едно семейство да защитават интересите си.

“С общата си кандидатура балканските народи показват, че искат да живеят в приятелски взаимоотношения и да работят заедно за политическото и икономическо развитие на региона. България ще вложи цялата си енергия за осъществяване на проекта", категоричен бе българският министър.

Георгос Василиадис подкрепи реализирането на кандидатурата от името на гръцкото правителство. Според него това е шанс за популяризиране на региона.

“Така можем да покажем, че балканските страни са важен регион в Европа", заяви гръцкият зам.-министър. Василиадис коментира, че е разбрал от българския спортен министър, че България, Сърбия и Румъния участват заедно в домакинството на  Европейското първенство по волейбол за жени през 2021. Той изрази желание Гърция също да се включи в организацията и провеждането на първенството и пое ангажимент да разговоря с останалите членове на гръцкото правителство.

Домакинът на срещата –сръбският министър на младежта и спорта Ваня Удовичич заяви категорична подкрепа от страна на сръбската държава за общата кандидатура на четирите страни за Мондиал 2030.

Богдан Константин Матей изрази подкрепата на Румъния за проекта. Той коментира, че е нужен сериозен анализ и подготовка за изготвянето на общата кандидатура. “Въпреки че ни предстои много работа, аз съм оптимист", посочи румънският спортен министър.

След края на брифинга започна официална работна среща, в която участват Кралев, Удовичич, Василиадис, Матей и представителите на футболните федерации на четирите държави. България е представена от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, Сърбия - от секретаря на Сръбската футболна асоциация Йован Шурбатович, Румъния от Радо Шабан  - секретар на Румънската футболна федерация, а Гърция от генералния секретар на Гръцката футболна федерация Александрос Дедес.

Още по темата: общо новини по темата: 363
19.09.2022
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: