Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Иван Петков подаде оставка като треньор на България, ето как обясни решението си
Автор: Стойчо Генов 16:52 / 09.11.2021Коментари (0)1330
© Varna24.bg
Иван Петков вече не е треньор на женския национален отбор на България по волейбол. Пловдивчанинът се срещна днес с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

В момента специалистът е наставник на украинския първенец Прометей, а тимът му наскоро се класира за първи път в своята история за груповата фаза в Шампионската лига.

"В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми. Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол", заявява Иван Петков, цитиран от официалния сайт на БФ Волейбол.

Ето какво още казва по темата пловдивчанинът:

Благодаря ви за себераздаването - че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола.

Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават.

Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България.

Специално благодаря на Илия Динков - първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа - за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините - и в Марица, и в националния отбор на България.

Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора - отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор.

А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем. Успех на националния отбор!

Още по темата: общо новини по темата: 216
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
11.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: