Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Иван Петков: Ще направим всичко възможно да спечелим Златната лига пред родна публика
Автор: Екип Varna24.bg 14:06 / 08.10.2019Коментари (0)1283
©
България получи правото да бъде организатор на ново престижно домакинство през следващата година - финалите на Европейската волейболна лига при жените. Надпреварата е изключително важна, защото само първенецът добива право на участие в Чалъндж турнира, от който победителят се класира за Волейболната лига на нациите за 2021 година.

Селекционерът Иван Петков заяви, че това е много положително, като тимът ни ще направи всичко възможно да спечели турнира пред собствена публика.

България ще организира финалите на Златната лига в Европа, доволен ли сте от домакинството и какъв е Вашият коментар?

Много хубава новина за женския ни волейбол, естествено, че съм доволен. Това е едно много престижно домакинство, което ще ни даде не само предимство да играем пред собствена публика и на собствен терен, но и възможност за повече спокойствие, ротации в състава и други фактори. И разбира се надежди, че ще успеем да спечелим този турнир. Тук е мястото да благодаря на Българската федерация по волейбол за положените усилия и за всички отлични условия, които бяха предоставени по време на домакинството в Лигата на нациите, които са оценени от ЦЕВ, за да можем  да получим това домакинство на изключително важен за нас финален турнир.

Доколко това домакинство ще бъде от плюс за отбора, все пак има и отговорност пред родните фенове?

От голям плюс е и е много положителен фактор. Както се казва "у нас и стените помагат“. Да, отговорността тежи, но чест е за целия ни щаб и всички състезателки да играем пред българска публика. Ще дадем всичко от себе си, за да се представим на най-високо ниво пред родните фенове и дай Боже, с тяхна помощ да успеем да се поздравим с първото място и успех на Златната лига. Това за нас е едно предизвикателство и се надяваме да го преодолеем успешно.  Спечелването на Златната лига е първа и основна стъпка към участие в Чалъндж турнира и завръщане в Лигата на нациите през следващата година.

Напоследък женският ни волейбол се радва на повишен интерес. Смятате ли, че ще имате подкрепа в този домакински турнир?

Това, че женският волейбол се радва на все по-голям интерес, е много положителна оценка за нашите усилия , които полагаме през последните две години. Започнахме с млад състав, преминахме през много трудности и изпитания. Имахме своите големи моменти, когато спечелихме Златата лига преди две години в Унгария и след това триумфирахме в Чалъндж турнира за влизане в Лигата на нациите. Имахме своите ротации в състава и промени през настоящата година в Лигата, но и също и добри моменти. Като цяло смятам, че вървим в правилната посока и наистина феновете виждат това и имаме все по-голямата им подкрепата. Надявам се този финален турнир да привлече много поддръжници на "лъвиците“ и трибуните да бъдат пълни. А ние с всеобщи усилия да покажем един добър волейбол и да зарадваме нашата публика и цялата българка общност с успехи.

Кой според Вас се очертава като основен съперник на България за спечелване на Златата лига?

Не мога да коментирам още от сега, защото до средата на лятото може да настъпят редица промени и други фактори, но като цяло това ще бъдат отборите на Хърватия и Чехия. Също така не бива да подценяваме и тима на Азербайджан, независимо от успехите ни над този съперник. В крайна сметка, независимо срещу кой се изправяш на финала на Златната лига, няма лек съперник и трябва да си готов за битка докрай, за да спечелиш.

След това обаче предстои и Чалъндж турнир със съперници от другите континенти за класиране във Волейболната лига на нациите?

Така е и именно за това този турнир в Европа е толкова важен. Защото, само ако го спечелим, ще продължим напред в решителната битка за завръщане в Лигата на нациите. Един път вече показахме, че имаме мотивация и възможности да го спечелим, сега отново всички усилия ще бъдат насочени именно към тази цел - нов триумф на Чалъндж турнира и място сред най-добрите в света.

Оптимист ли сте за завръщане на България в световния елит?

Да, определено. Ще направим всичко възможно България отново да бъде в световния женски елит.

Още по темата: общо новини по темата: 216
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
11.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: