Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Лоренцо Мичели: За нас ще бъде удоволствие да играем пред българската публика
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 27.06.2022Коментари (0)889
©
Центърът на националния ни отбор Нася Димитрова и либерото Жана Тодорова очакват с нетърпение старта на последния турнир от Волейболната лига на нациите при жените пред невероятните фенове в София. Женският ни национален отбор за пръв път ще играе в "Арена Армеец“, което прави тръпката от турнира още по-голяма. Българките се изправят срещу отборите на Доминиканска република, Бразилия, Италия и Полша. На 28 юни от 20:00 часа "лъвиците" излизат срещу Доминиканската република. 

"Огромна чест и привилегия е да си в националния отбор и да играеш за България пред българска публика. Оценяваме го много, надяваме се да направим добри мачове и да зарадваме феновете“, заяви Нася Димитрова.

"Със сигурност ще бъде много трудно, защото отборът ни е много подмладен и с нас не са някои от основните играчи. Със сигурност ще се борим за оставане във Волейболната лига на нациите, защото това е турнир, който може да изгради отбора ни за следващите години и да показваме доста по-добри резултати. Задачата ни е да победим Доминиканската република и Полша, за да останем в Лигата. Но не трябва да излизаме с идеята, че трябва да бием само тях. Във всеки мач трябва да даваме максимума от себе си, за да извличаме най-доброто от него и да се гради опит в младите състезатели“, добави още тя.

Селекционерът на дамския ни националния отбор Лоренцо Мичели обяви, че всичко, което е чувал за българските фенове, се е потвърдило по време на мъжкия турнир и се надява да види същата подкрепа и по време на мачовете на неговите момичета. Женският турнир е от 28 юни до 3 юли в София.

Италианският специалист е доволен и от развитието на отбора. Ето какво заяви той: "За нас ще бъде удоволствие да играем пред българската публика. Това е първата силна емоция, която изпитвам преди старта на турнира от Волейболната лига на нациите в София. Гледах мъжкия турнир. Видяното от мен доказа това, което бях чувал - че българските фенове обичат волейбола, обичат отбора си и застават твърдо зад него.

Надявам се да видя същата страхотна подкрепа и за нашия турнир, защото и ние имаме същата цел като мъжете. На последния турнир във Филипините показахме много високо ниво, това е нивото, което искам да виждам от състезателките, които имам на разположение. Надявам се, че на турнира в София може да покажем още по-високо ниво на игра и да направим още една крачка напред.

Предстоят ни два много тежки мача срещу Бразилия и Италия, в които ще се опитаме да откраднем нещо - било то гейм, било то точка. Другите два мача са срещу отбори със същия статут на претенденти като нас. В тези мачове срещу Доминиканската република и Полша ще бъде решена съдбата ни, що се касае до крайното класиране в турнира", заяви Лоренцо Мичели.

Женският ни национален отбор по волейбол ще играе за първи път в "Арена Армеец“.

Още по темата: общо новини по темата: 216
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
11.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: