Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Само по чорапи или домашни чехли! Така се влиза в японска волейболна зала!
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 20.09.2018Коментари (0)1935
© БФВ
Волейболните ни националки ще играят и трети контролен мач на лагера в Окаяма, където водят последните дни от подготовката си преди световното първенство в Япония. Третата проверка е срещу тима на местния женски волейболен отбор "Seagulls“ – "Чайките“, като тя бе договорена на място с треньора на състава.

Още преди пристигането бяха уговорени две проверки с тима на Доминиканска република, който е също в Окаяма и се готви за световното първенство, като ще играе в група "D“ със съставите на Бразилия, Сърбия, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.

Българките се срещнаха с "Чайките“ в тяхната зала, където тренираха, и се впечатлиха от няколко неща. Първо – в залата се влиза само с втори чифт маратонки, но не и с такива, с които се ходи навън. Който няма чисти обувки, влиза по чорапи. А на хора от гостуващите отбори дори дават и домашни чехли. Причината е проста – дървеният под лъщи от чистота, а правилата при японците в това отношение са железни.

Второто нещо, което предизвика интерес у нашите, е непрекъснатите подвиквания между състезателките по време на тренировка. Българките си направиха и видеоклипове с този вид нахъсване между японките.

Третото странно за българките нещо бе "системата“ на почистване на игрището по време на тренировка. Тя работи с "чистачки“... самите волейболистки. В отбора на "Чайките“ тренират 29 състезателки и всички се "въртят“ с кърпи в ръце. Докато едните тренират с топка, другите стоят на пост и при всяко падане на колежка на пода, веднага се втурват да попиват мокрите петна. Но това го правят само за своите полета от терена. За какво става въпрос? Отборът на Доминиканска република пристигна в залата и с японките започнаха да използват едното игрище, като волейболистките на двата тима се редуваха – едните тренират, другите гледат. След това изиграха кратък контролен мач, в който  японките с кърпите чистеха само своето си поле, но не и това на съперничките.

"Чайките“ са отбор от елитната група, като през миналия сезона са играли във второто ниво на местния волейбол, но са се върнали отново при най-добрите, където през новия сезон ще участват 11 отбора. Първенството на страната започва в началото на ноември – малко след края на световното първенство, което завършва на 20 октомври.

Още по темата: общо новини по темата: 216
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
11.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: