Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Морето" потъна в посредственост след двете купи
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 22.12.2015Коментари (0)1491
© Varna24.bg
"Черно море" е поредният отбор, за който есенният полусезон и предхождащото го лято бяха драматични. Моряците сътвориха изненадата в предишното издание на турнира за Купата на България, която спечелиха срещу "Левски". Благодарение на триумфа си над "сините" Моряците се завърнаха и в Европа след близо дългогодишно отсъствие. В Лига Европа тимът на Никола Спасов стартира от 2-рия квалификационен кръг срещу "Динамо" (Минск). На "зелено-белите" обаче не им стигнаха силите да продължат напред след равенство срещу беларуския тим в България и загуба с 0:4 като гост. В тези мачове ясно си пролича, че варненци имат проблем с получаването на попадения от статични положения, на които защитниците трудно реагират адекватно. Видя се, че и класата не е особено висока и едва ли нещо повече от достойно представяне в "А" група може да се чака.

Насоченото внимание към Лига Европа обаче подейства негативно на възпитаниците на Никола Спасов и те стартираха сезона в "А" група с доста колебливо представяне. "Черно море" затъна в посредственост и още в първите си два двубоя Моряците записаха равенство с непретенциозния "Пирин" и загуба от "Лудогорец". Първата победа на тима дойде чак в 3-тия кръг срещу "Славия". През август "зелено-белите" спечелиха Суперкупата на България в двубой срещу шампиона "Лудогорец", но това не можа да даде нужния ефект, който да съживи отбора, а се оказа просто поредният проблясък. Варненци не успяха да измъкнат дори точка от единия претендент за титлата "Левски", но се добраха до по 1 точка след равенства с "Лудогорец" и "Литекс".

През тази есен на пух и прах беше направена и тезата, че варненци са типично домакински отбор. За първи път от години насам "Черно море" успя да спечели само 4 срещи на стадион "Тича", което пък беше категоричен атестат, че нещо не е наред. За капак тези победи дойдоха срещу "Монтана", "Пирин" (Бл), "Славия" и "Локомотив" (Пд). За представянето на състава обвинения получи най-вече наставникът Никола Спасов поради полупровалената лятна селекция. "Черно море" разчиташе предимно на свободни агенти, след като от клуба си заминаха някои от титулярите в лицето на Георги Божилов и Иван Коконов. На тяхно място обаче не бяха привлечени състезатели със същите или по-добри качества, което доста нагнети напрежението, и разликата в сравнение с миналия сезон си пролича. Вследствие на това Моряците следваха и друга отрицателна тенденция, свързана с реализирането на попадения. Нападателите на отбора не са топ реализаторите и общият брой на вкараните голове от тяхна страна е под този на вкараните от халфовете и защитниците. През есента играчи на различни постове са се разписали 13 пъти, докато нападателите са реализирали общо 6 попадения. С най-много голове е полузащитникът Матиас Курьор - със 7 гола в противниковите врати. Несигурното представяне на тима го остави и извън битката за купата тази година. "Зелено-белите" стигнаха до 1/4-финал, но след изпълнение на дузпи срещу "Берое" тазгодишното им участие приключи безславно. 

След допуснатите грешки през есента варненци ще опитат да спечелят повече точки през пролетта. След изхвърлянето на "Литекс" от "А" група "Черно море" получи по-голям шанс да се добере до местата, даващи право на участие в Европа, но не е ясно докъде ще стигнат силите на Моряците.


Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 101
23.02.2016
17.02.2016
17.02.2016
12.02.2016
12.02.2016
11.02.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: