Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Новите в Черно море съживиха мечтите за Европа
Автор: Екип Varna24.bg 10:17 / 26.01.2016Коментари (0)1301
© chernomorepfc.bg
Черно море разполага със силен отбор, който не е изграден през този сезон, а от преди доста време. Разбира се, основна е заслугата на Никола Спасов, под чието ръководство "моряците" спечелиха Купата и Суперкупата на България през миналия сезон. 

Чест му прави на Никола Спасов, че не се хвърля на задължителни трансфери и да привлича много нови футболисти, което е порочна практика у нас. 

Наставникът на варненци се стреми да надгражда това, което е създал, и го прави по възможно най-добрия начин - с малко, но за сметка на това качествени трансфери.

Присъствието на Георги Илиев е много важно, той е най-големият плюс за Черно море и шансовете отборът отново да играе в евротурнирите нараснаха много. Той е футболист, който няма тайни в играта, може да обърне всеки един мач, вдъхва самочувствие и увереност и на останалите свои съотборници на терена. Илиев е много полезен не само когато е на зеления килим, а и в съблекалнята, вдъхва респект и у съперника, което не е за подценяване.

С привличането на Пламен Николов "моряците" укрепиха защитата си още повече, а аз отдавна бях казал, че тимът се нуждае именно от опитен играч в тази зона. Със своите 30 години Николов има достатъчно натрупан опит и ще помогне на Черно море в трудните битки, които предстоят през пролетта. 

За Владислав Романов също мога да кажа добри думи. Той направи миналата година силен сезон с Локомотив (София), има качества и не минава вече в графата "най-младите футболисти", тъй като е на 27 години. Именно поради този факт Романов може да се окаже една от важните брънки във веригата на Никола Спасов

Треньорът не е много впечатлен от словенеца Ловречич, който засега все още остава на проби и без договор. Но нещата могат да се променят и полузащитникът да остане в отбора.

С новите попълнения ще се засили конкуренцията, от която има нужда всеки състав. Ритъмът на Черно море може да бъде нарушен в първенството, след като Литекс бе изваден от "А" група и ще има седмици, в които ще почива, а това не е добре за нито един отбор. 

Плюс за варненци ще е това, че отпаднаха за Купата на България и сега ще бъдат съсредоточени предимно върху представянето си в шампионата. Конкуренцията там ще е с отборите на Берое и Славия, а разликата с тях е 6 точки. 

При "белите" залагат предимно на младите, а не мога да кажа от сега каква работа ще успее да свърши руският специалист там - Александър Тарханов. Той ще е лишен от услугите и на опитния Антон Карачанаков, който бе продаден в чужбина.

За Черно море е важно да направи и добра зимна подготовка. Ръководството е преценило, че тя ще се проведе изцяло на територията на България, в по-голямата си част във Варна, което може и да наруши плановете. Разбрах, че все още има варианти за кратко тимът да бъде и на лагер в Турция, но не е официално потвърдено. 

Атмосферните условия у нас по това време на годината не са добри и аз го знам от личен опит - от времето, когато бях треньор на "зелено-белите". Не се знаеше дали ще се тренира в зала, дали на изкуствен терен, или пък някъде другаде, което не е добре и за самите играчи. 

Отборът ще участва на турнира "Балчик Къп", където ще премери сили с тимове, които поне на книга са под класата на футболистите на Никола Спасов, но проверките със сигурност ще бъдат полезни. Убеден съм в мнението си, че варненци заслужават отново да играят в европейските клубни турнири.

Коментар на Стефан Генов за "7 дни спорт"


Още по темата: общо новини по темата: 101
23.02.2016
17.02.2016
17.02.2016
12.02.2016
12.02.2016
11.02.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: