Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Гонзо с първо интервю като шеф в БФС, разкри интересни неща
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 21.01.2022Коментари (0)1232
©
Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо даде първото си изявление след заемането на ключовата позиция. Пред медийните канали на БФС легендарният нападател сподели плановете си за реформа в работата на националните отбори, на треньорската школа и бъдещите стратегии за развитие на футбола ни.

"Предизвикателството пред мен е голямо, но се чувствам подготвен на базата на това, което съм постигнал като футболист и впоследствие като директор в различни клубове. Надявам се сега да достигна апогея в работата си“, започна бившият спортен директор на Локомотив Пловдив.

"В краткосрочен план ще унифицираме дейността във всички национални гарнитури така, че да се играе по една и съща система и да се работи по един и същ начин, за да може преходът между юноши, младежи и мъже да бъде плавен. При всички положения трябва да следваме твърдата линия за подмладяване на представителния тим. Смятам, че имаме добри таланти, които тепърва ще разгърнат потенциала си – но всички ние трябва да направим така, че да вдигнем увереността им, като им осигурим обществена подкрепа", допълни още Гонзо.

По отношение на промените в треньорската школа, той подчерта че споделя визията на новия й директор доц. д-р Емил Атанасов:

"Реформи със сигурност ще има, за да произвеждаме повече и повече млади и талантливи специалисти, които да обучават децата. Няма как без добри треньори да вдигнем нивото на подрастващите. Ще стартираме нови програми, като ще включим много повече практически занимания и лектори от чужбина, за да направим така, че дори в малките населени места да се провеждат семинари, чрез които местните кадри да повишат квалификацията си“.

Георги Иванов говори и за внедряването на системата за продуктивност, обявена като цел от президента на БФС Борислав Михайлов.

"Обсъждаме адаптацията на унгарския модел, при който клубовете се стимулират, за да изграждат и развиват млади местни футболисти. Производството на добри български играчи за бъдещето е основният ни приоритет и дори в момента работим активно с представители на УЕФА по различни стратегии в тази сфера. Мисля, че цялата футболна общественост трябва да похвали амбицията на БФС да е сред първите федерации в Европа, които са се ангажирали с тотално модернизиране на структурите и процесите според стандартите на УЕФА и проекта "Футболни федерации на бъдещето“. Не бива обаче да забравяме, че масов спорт няма как да се развива без помощта на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. Много е важно тези институции да си съдействат, защото доброто бъдеще е наша обща мисия.“

Новият технически директор на БФС сподели и мечтата си за връщането на силните позиции на България на международната сцена:

"Всички се надяваме отново да бъдем там, където традиционно сме били. Това обаче е много дълъг процес и трябва да се концентрираме върху всяка следваща стъпка. Ако смятаме, че резултатите ще дойдат утре, ще сме в голяма грешка. Всичко е естествен процес, в който трябва да участват всички – президенти на клубове, директори на школи и т.н. Много е важно да работим заедно за доброто на българския футбол. Това, което аз мога да гарантирам, е че още от първия си ден на тази позиция работя само и единствено за благото на България. Не ме интересуват никакви клубни пристрастия.“

Гледайте в прикаченото видео първото интервю на Гонзо като технически директор на БФС!


Още по темата: общо новини по темата: 145
10.01.2024
20.11.2023
19.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: