Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ясен Петров от Катар: Искаме да проведем генералната репетиция с отличен
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 25.03.2022Коментари (1)661
© БФС
Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров и футболистите Петко Христов и Едисон Йорданов говориха пред медиите в навечерието на приятелския турнир в Катар, където нашите ще срещнат домакина на мондиала и световния вицешампион Хърватия.

"Имаме изключително млад отбор, целта през последната година беше освежаване и интеграция на талантливи момчета към вече съществуващото ядро от опитни състезатели. Смятам, че до голяма степен успяхме да го постигнем, но оттук насетне търсим единствено резултати“, заяви селекционерът.

На въпрос какво очаква от утрешния сблъсък с Катар, Петров бе категоричен, че съперникът е израснал много в последните години:

"Това е вторият случай, в който България се изправя срещу Катар, но разликата е огромна – днес виждаме изключително силен тим, в който който очевидно се работи последователно и правилно. Въпреки това ние сме длъжни да търсим успеха, тъй като тези двубои се явяват генерална репетиция за Лигата на нациите, а там целта ни е първото място. Искаме да проведем генералната репетиция с отличен".

От своя страна Едисон Йорданов и Петко Христов похвалиха условията, при които националният ни отбор се подготвя в Доха, и признаха, че очакват тежки двубои, от които обаче България да излезе с положителни резултати.

Ясен Петров пожела успех както на Катар, така и на Хърватия в предстоящия мондиал с уточнението, че в контролите на 26 и 29 март България ще търси пълен успех.

По-рано през деня националният селекционер се срещна с посланика на страната ни в Катар Н. Пр. Пламен Делев, който подчерта важността на визитата на тима ни за имиджа на България в региона.

"Тук са работили превъзходни български спортни специалисти и се надявам добро представяне на тима ни в двете контроли да отвори врата за още родни експерти, които да се реализират в бързоразвиващата се спортна индустрия в Катар. Пожелавам успех на отбора ни и ще го подкрепям от трибуните“, заяви посланик Делев.

Още по темата: общо новини по темата: 145
10.01.2024
20.11.2023
19.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отличен, отличен, но да не ни го напишат други.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: