Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Черно море не успя да прекърши съпротивата на Дунав
Автор: Стойчо Генов 12:16 / 31.08.2019Коментари (0)1505
Отборът на Черно море записа равенство 1:1 при домакинството си на Дунав Русе, в мач от 8-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича" във Варна. Ахмедов откри резултата във втората минута на продължението на първата част, а Илиан Илиев-младши изравни в 47-ата минута. Игрови минути записа завърналият се Черно море Даниел Димов.

Илиан Илиев започна срещата с четирима юноши, излезли от школата на клуба. На вратата бе Иван Дюлгеров, а пред него двойката централни бранители – Хантакиас и Мирослав Енчев. На десния бек игра Виктор Попов, а отляво Цветомир Панов. В средата на терена си партнираха Патрик Андраде и Васил Панайотов, а по крилата Мартин Минчев отляво и Илиан Илиев-младши отдясно. Изтеглен напред бе Жоржиньо, а зад него оперираше Дани Кики.

Черно море наложи надмощие в началните минути и Васил Панайотов имаше възможност да реализира. Капитанът на “моряците" нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но Благой Макенджиев улови. В 15-ата минута Илиан Илиев също можеше да открие резултата. Мартин Минчев направи страхотен финт отляво срещу Самуел Инкоом и центрира остро в наказателното поле където Илиев-младши стреля от въздуха, но бранител на Дунав с шпагат успя да парира удара му и топката излезе в корнер. В 20-ата Дани Кики стреля опасно от пряксвободен удар, като топката мина съвсем близо над напречната греда. Гостите създадоха първата опасност пред вратата на Иван Дюлгеров в 30-ата минута. Мартин Ковачев нанесен удар след центриране отдясно, но Мирослав Енчев парира с крак изстрела на футболиста на Дунав. В даденото от рефера продължение на първата част нелогично на случващото се на терена русенци откриха резултата. Ивайло Лазаров получи топката с далечен пас и нанесе изстрел от движение. Дюлгеров блокира удара, но топката отиде при Ахмедов, който стреля, стражът на варненци отново се намеси добре, но при добавката Ахмедов с десния крак реализира за 1:0.

Предимството на домакините във владеенето на топката и създаването на ситуации даде резултат само две минути след подновяването на играта. Патрик Андраде пусна пас по земя към жоржиньо, който с гръб към вратата овладя топката и стреля, но ударът му бе париран. Кълбото попадна в краката на Илиан Илиев, който с удар по земя от границата на наказателното поле вкара за 1:1. Това е първи гол за Илиан Илиев-младши за представителния тим на Черно море в мач от първенството.

Тогава домакините създадоха натиск в наказателното поле на Дунав, а топката попадна в Илиан Илиев-младши, който стреля силно по земя с левия крак и направи безпомощен Макенджиев – 1:1. В 50-ата минута Васил Панайотов засече с летящ плонж центриране отдясно на Виктор Попов, но стреля над гредата. В 59-ата минута центриране отляво в наказателното поле на Дунав към Аристот Ндонгала, който обаче бе изпреварен от бранител на гостите, а футболистът на дунавци с глава за малко да си отбележи автогол. След удара топката докосна страничната греда от външната страна на вратата. В 68-ата минута Цветомир Панов проби мощно отляво и отправи силно центриране по земя. Топката премина през купа от играчи, като никой не успя да я засече във вратата на Макенджиев. До края на двубоя Черно море търсеше победния гол, но така и не успя да прониже вратата на Макенджиев за втори път.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Илиан Илиев (56-Аристоте Ндонгала), Патрик Андраде, Дани Кики (75-Жордао Кардосо), Васил Панайотов, Мартин Минчев, Жоржиньо.


Още по темата: общо новини по темата: 203
09.07.2020
07.07.2020
06.07.2020
03.07.2020
27.06.2020
27.06.2020
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: