Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Феноменален гол попари Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 09.04.2016Коментари (0)1637
© Пресслужба Ботев
Ботев победи с 2:1 Черно море в мач от 26-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледан от около 50 зрители.

"Канарчетата" имаха пълно превъзходство, но особено през първата част изпуснаха една дузина чисти голови положения пред противниковата врата и пропуснаха да запишат далеч по-убедителен успех.

В 8-ата минута Мартин Татаров центрира към наказателното поле, топката бе избита и се озова в Милен Златков и той шутира, но ударът му бе право във вратаря. В 11-ата минута момчетата на Иван Цветанов сътвориха първия си голям пропуск. Димитър Митков пусна пас зад гърба на защитата към Мартин Татаров, който се озова очи в очи със стража на "моряците", но си поведе лошо топката и стражът улови.

В 16-ата минута топката бе изсипана към Димитър Митков, който я бутна покрай излезлия вратар на варненци и центрира към Мартин Татаров, но нападателят пропиля и тази ситуация и в решаващия момент се подхлъзна пред малкото наказателно поле.

Последваха нови три златни шанса за "жълто-черните" само в рамките на три минути. Първо в 24-ата минута Димитър Калчев отправи плътен удар от 18 метра, но вратарят се намеси добре и изби. 60 секунди по-късно Мартин Татаров за пореден път се озова очи в очи с вратаря на Черно море, но и този път нападателят пропусна и стреля над вратата.

След по-малко от минута Мартин Татаров центрира отдясно и кълбото бе адресирано към Благой Костандовски, но крилото закъсня и се размина с топката. В 35-ата минута Димитър Митков на свой ред пробва шанса си и шутира от границата на наказателното поле, а вратарят на "моряците" и този път бе на точното място и спаси.

На почивката наставикът на "канарчетата" извърши ротация в състава си и в игра се появи Здравко Жилов, който замести Мартин Татаров.

Не бяха изминали и 120 секунди от началото на втората част, когато Здравко Жилов бе изведен сам срещу вратаря на Черно море, бутна топката покрай него и от много малък ъгъл прати топката в опразнената врата. В 45-ата минута Георги Стайков шутира от границата на наказателното поле, но въпреки силата на удара той бе насочен право във вратаря и той улови.

В 49-ата минута, при първия си удар към вратата, гостите изравниха, след като Никола Кънчев бе оставен непокрит и с плътен удар от 23 метра порази вратата на Стелиан Ангелов, който днес записа официален дебют с екипа на Ботев. В 53-ата минута топката бе центрирана към наказателното поле на пловдивчани и нападател на Черно море отклони с глава, но кълбото премина встрани от вратата.

В 54-ата минута "жълто-черните" възстановиха аванса си в резултата, след великолепен гол на родения през 2000 година Томас Тотков. Халфът получи топката пред наказателното поле на Черно море и с топовен шут от воле разстреля стража на варненци за 2:1.

В 55-ата минута Димитър Митков стреля от 16 метра, но този път вратарят на гостите спаси. В 57-ата минута ботевистите бяха близо до трети гол, след като Милен Златков отправи силен диагонален удар от 15 метра, а стражът на варненци с отличен рефлекс изби влизащата под гредата топка.

В 67-ата минута "зелено-белите" центрираха от корнер, играч на Черно море бе оставен непокрит на задна греда и насочи кълбото към свой съотборник, който от няколко метра стреля много неточно.

В 71-ата минута гостите бяха близо до изравняването, след като получиха свободен удар на дъгата на наказателното поле, но последвалото изпълнение бе отразено от Стелиан Ангелов.

По този начин "канарчетата" записаха трета поредна победа у дома, след като преди това се наложиха с 3:0 над Чавдар (Етрополе) и с 2:0 над ЦСКА. В следващия кръг "жълто-черните" гостуват на Левски-Раковски, като мачът е в сряда от 16:00ч. в столицата.


Още по темата: общо новини по темата: 153
04.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
24.10.2016
18.10.2016
17.10.2016
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: