Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Стартира същинската фаза на АМФЛ-Варна. Въвеждат нова награда
Автор: Стойчо Генов 14:56 / 01.11.2021Коментари (0)884
©
Днес стартира същинската фаза на Аматьорската мини футболна лига-Варна. През тази година регламентът бе по-различен, като 50-те отбора бяха разделени на няколко предварителни групи, които трябваше да определят как да бъдат разпределени през новия сезон.

След изиграването на над 150 срещи тимовете бяха разпределени в пет лиги на три нива. Най-висшият ешелон е Premier лигата, която е разделена на две групи с по десет тима. Следва Лига 1, където отново има две "десетки", и Лига 2, където са последните 10 състава.

Във всички тези групи отборите ще играят всеки срещу всеки по два пъти. Във всяка една ще бъдат определени отделни шампиони и призьори. Следва нова фаза, в която заелите първите четири места в двете Премиер лиги на кръстосана схема ще определят носителя на суперкупата, а тези, завършили от пето до осмо – ще играят за Q CUP SUPER.

На същия принцип продължават и отборите от двете групи в Лига 1. Първите ще определят Супер шампиона, а останалите ще се сборят за Q CUP.

Най-добрите четири тима от Лига 2, заедно с четирите осми тима в горните четири лиги ще играят за купа Q CUP SMALL.

Двубоите отново ще се провеждат на терените за минифутбол на Спортен комплекс “Спартак".

Организаторите въвеждат и нов приз за всеки двубой - "Играч на мача", като ще има също така "Играч на седмицата" и "Играч на месеца". Това е поредната стъпка към подобряването на организацията на надпреварите под шапката на АМФЛ-Варна.

В последните срещи от предварителната фаза, които се изиграха през миналата седмица се получиха доста интересни резултати.

МФК Монтана излъга с 5:4 Селесао в дербито на непобедените. "Бразилците" водеха на полувремето с 2:1, а после и с 4:3, но в крайна сметка тимът от Северозапада се добра до крайния успех. Хеттрик заби Вълев, а два гола добави Адвоката. За съперника по два пъти се разписаха Крис и Руснака.

Десант удари Вино и Мезе със 7:5. Русев вкара три попадения, две добави Попов, а по едно - PETELA и Енчев. За "любителите на масата" реализираха Стойков (3) и Ламбов (2).

Red Partners надигра ЦСКА Аксаково с 6:3. Над всички с три гола за своя тим бе Горанов, а Сашето, Малкия и Колето добавиха по един. За "червените" отбелязаха Герге (2) и Марто.

FC DJIEN разби Розовите Мамби с 10:2. С хеттрик се отчете Велев, два пъти се разписа Неделчев, а по веднъж - Тодоров, Христов, Жеков, Георгиев и Ранков. За "змиите" вкараха Славов и Лефтеров.

Атлетик Провадия победи със 7:3 ФК Валекс. Дидо Николов за пореден път бе топреализатор за тима си с четири попадения, две добави Венков, а едно - Янчев. За съперника се разписаха Павката (2) и SEKO.

Castalia излъга Ария с 5:4. Точни за успеха бяха Трифонов, Петров, Николов и Бързев, а Енчев порази собствената си мрежа. Той приключи със своеобразен хеттрик, тъй като вкара два пъти и за своя тим, а по веднъж това сториха Иванов и Наско.

iGaming разби ФК Ураган Невша със 17:2. Велчев заби пет попадения, Михайлов добави четири, Бахов се отчете с хеттрик, Митев отбеляза два, Йорданов и Камберов - по един, а Георгиев си вкара автогол. Жиката и Косата се разписаха за тима от Невша.

Дебелият Балет обърна Лудогорец Доброплодно със 7:6, въпреки че изоставаше на три пъти с по три гола - при 0:3, 2:5 и 3:6. Стайков блесна с хеттрик, а Станев и Ташев добавиха по два гола. За "орлите" реализираха Данков (2), Петков, Стоянов, Панайотов и Велев.

АМФК Лудата Банда удари МЕТРО Варна с 12:2. Над всички пе Цецо с пет попадения, по две добавиха Енчев и Петков, а по едно - Мишо, Димов и Костадинов. За съперника точни бяха Петров и Георгиев.

Още по темата: общо новини по темата: 126
24.02.2024
24.02.2024
28.04.2023
19.10.2022
12.10.2022
11.10.2022
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: