Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Турнир във Варна дава възможност на деца да се докоснат до звездите на Ювентус
Автор: Стойчо Генов 17:28 / 25.02.2020Коментари (0)1382
©
Мениджърът Калин Захариев представи официално проекта Junior Masters 2020. В събитието в столичен хотел участие взе и най-младият член на екипа - 8 годишният Иван Кирязов. От две години талантливият футболист тренира като защитник в школата на Царско село. Инициативата Junior Masters 2020 е на група млади хора, запалени по футбола. Амбицията на екипа е, в партньорство с БФС, професионалисти, експерти и водещи футболни клубове в света, да открие пред младите таланти шанс за развитие.

Първият партньор на проекта е футболният гранд Ювентус. Националният младежки футболен турнир ще се проведе в София, Варна, Бургас, Пловдив и Ловеч в продължение на два месеца - юли и август. Junior Masters обхваща футболни клубове и индивидуални футболисти на възраст от 13 до 17 години, разпределени в групи по възраст, съответно, 13, 15 и 17.

"Junior Masters – не е просто футболен турнир. Той е кутия за мечти. Искаме да достигнем до всички млади спортисти в България. Ако успеем да докоснем сърцата им, значи сме си свършили работата. Нашият 10 годишен план за развитието на детско-юношеската школа включва повишаване на конкуренцията между младите футболисти, насърчаване на спортната надпревара и разбирането, че са нужни труд и упоритст, за да постигнеш мечтите си!" – заяви по време на представянето Калин Захариев.

"Заминавайки за Торино, младите спортисти ще видят с очите си къде играят техните идоли. Ще видят как тренират италианските деца. Ще премерят сили с други италиански тимове. А за да стигнат до там, ще трябва да играят в турнир, тук в България и да победят. Да дадат всичко от себe си, за да могат да се докоснат до легендите на Ювентус", допълни той.

В турнирите от Junior Masters 2020 ще бъдат поканени всички детско-юношески школи на професионалните клубове в България. Победителите от групите във всички градове ще се срещнат в столицата. Само финалистите в U13 and U15 ще отидат в Торино, за победителите в U17 и вторите и третите класирани в другите две възрастови групи ще има различни парични и предметни награди.

Паричните награди ще могат да се използват само за подобряване на материалната база в клуба. До провеждането на турнира в същите градове ще се провеждат и проби за набиране на деца таланти от 6 до 13-годишна възраст, които все още не тренират никъде. Най-добрите ще пътуват заедно с отборите победители в Торино. Там подготовката им ще бъде индивидуална.

Състезателите ще бъдат избирани от жури в четиричленен състав във всеки град, В състава на журито влизат футболисти, треньори и експерти, които в детайли познават детско-юношеския футбол. Първата селекционна дата е 20 март в София. За първи път в България в националния младежки футболен турнир ще бъдат поканени да се включат и момичета, които тренират любителски или професионално. Всички индивидуални спортисти, желаещи да се включат в надпреварата могат да направят това на сайта Junior Masters 2020 www.juniormasters.bg за повече информация да следят профилите в социалните мрежи.

Още по темата: общо новини по темата: 126
24.02.2024
24.02.2024
28.04.2023
19.10.2022
12.10.2022
11.10.2022
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: